Начало » Идеи за развитие на 14sou.bg

Идеи за развитие на 14sou.bg

Както вероятно вече сте научили от вашите съученици, ръководството на училището има планове да осъвремени, подобри и развие сайтът на училището.

Планирано е нещата да се случат в три етапа, като вероятно за вас по-интересни ще бъдат нещата, които ще се случат през втория.

Първи етап

В първия етап ще осъвременим 14sou.bg, така че информацията да бъде лесно достъпна чрез таблети и телефони.

Освен това постепенно всичко, което може вече няма да бъде качвано като текстови файлове, а като част от сайта, така че да може да се чете без изтегляне на файловете.

 

Втори етап – uchenici.14sou.bg

Това е по-интересната част. Искаме да има място, където вие да правите интересни неща. Целта е да направим място, където да се изявявате и да правите неща, които са ви интересни.

Ние имаме няколко идеи, но очакваме и вашите – uchenici.14sou.bg е платформа, а какво ще правите там зависи от вас.

 

 

1. Училищен вестник:
Не просто училищни новини, но и място където да се изявите с таланта си. Открийте силата си – напишете новина, вземете първото интервю в живота си, предложете разказ или стих, бъдете фоторепортер или пък редактирайте това, което правят другите.

Освен всичко друго вашият вестник е и чудесно място, където да предложите свои разкази, стихове, рисунки, да разкажете нещо от своя живот.

Ще получите помощ. Ако идеята ви допада и искате да се включите пишете на idei@14sou.bg

2. Радио:
Сега всеки може да си пусне онлайн радио, но радиото на 14sou.bg е шанс да работите в екип, тоест почти професионално и всеки да се изяви както умее. Опитайте да бъдете репортер, монтажист, музикален редактор или пък да бъдете водещ на предаване.

Желаете ли предизвикателство? Пишете на idei@14sou.bg

3. Телевизия:
Сега почти всеки телефон може да снима качествено видео, но да се направи дори и кратък филм е сериозно предизвикателство. Научете се да работите в екип като се забавлявате. Може да започнете с кратък филм за училището.

Искате ли да направите нещо по-добро? Вече знаете къде да пишете, за да станете част от това.

4. Клуб по интереси:
Това че сте в един клас или в съседни и се знаете, съвсем не значи, че се познавате. Може някой да е запален планинар, но да не може да си намери другар за излети. А може някой да е запален танцьор на салса, но всички пазим личния си живот в тайна … а с една обява, може да се окаже че имате един нов неподозиран приятел.

5. Помощ:
Да подадеш ръка на някой в затруднение е безценно. Предложете формата за взаимопомощ – уроци, записки или друго.

6. Малки обяви:
Обичате да учите на екзотични места като пейките в северния или западния парк? Потърсете хора за рок или рап група, други любители на хайку или модел за първата ви фото сесия.

Вие сте единствения метъл в класа ви и ви е самотно, защото всички мислят, че метъла е шумен и демоде? А може да не сте толкова малко, просто да се криете от другите, а ако сте двама ще е по-леко да си различен, нали?

7. Зала на славата – спортни резултати:
Публикувайте спортните резултати от всеки мач или спаринг в Стената на славата. Предложете спортовете или начина по който да го правим.

Кадърните графични дизайнери сред вас може да изработят грамоти за съучениците си, за да ги отличат. Публикувайте снимки и представяния на най-добрите във всеки спорт.

Вашето мнение и предложения са важи

Изпратете предложение, за това което искате да намерите на uchenici.14sou.bg на електронна поща: idei@14sou.bg

За сега събираме идеи и ентусиасти, с които да започнем да правим идеите реалност. Присъединете се още сега като изпратите писмо.